Annons

I mars sänks säkerheten på Twitter

Twitter börjar ta betalt för säkerhet

Twitters nya idé för att få användare att öppna plånboken - rädslan att få kontot kapat.

Publicerad Uppdaterad

De flesta tjänster på internet försöker få sina användare att använda tvåvägsverifiering för att öka kontosäkerheten. Bland andra Google har gått så långt att de per automatik tvingar användare att använda säkerhetsfunktionen vare sig de vill eller inte. Snart kommer även Twitter att försöka övertala sina användare att använda tvåvägsverifiering, men inte som en tjänst för att öka säkerheten utan för att tjäna pengar.

Twitter meddelar att den 20 mars kommer man att stänga av tvåvägsverifikation för alla användare. För att få tillgång till verifikation via SMS krävs det en betald prenumeration på Twitter Blue, vilket är en tjänst som inte är lanserad i Sverige. Det innebär att bara betalande användare kan använda verifikation via SMS, vilket för övrigt är en metod som Twitter själva anser är osäker och att man istället bör använda en autentiseringsapp eller säkerhetsnyckel.

När Twitter Blue, och därmed också säkerhetsfunktioner, kommer att finnas tillgängligt i Sverige är för tillfället okänt.

Källa