Det blev till slut alldeles för förvirrat

Twitter har ledsnat på fragmenteringen – lanserar egna Android-emojis

Twitter väljer nu att erbjuda en fast uppsättning emoji-symboler för alla som använder mikrobloggen på Android, oavsett vilken version av Googles operativsystem man kör.

Publicerad Uppdaterad

Att Android är ett hårt fragmenterat operativsystem är allmänt känt. De senaste siffrorna från maj visade att Nougat är störst med 31,1 procent, men även att Marshmallow fortfarande har en enorm användarbas med hela 25,5 procents andel. Tätt därefter kommer dessutom Lollipop med 22,4 procent av användarna. Och som inte det vore nog så har hela 10,3 procent fortfarande Kitkat på sin mobil. Oreo ligger på 5,7 procent, Jelly Bean på 4,3 procent och faktum är att det till och med finns en hel del telefoner som fortfarande kör Ice Cream Sandwich och Gingerbread, även om de i nuläget inte ens når upp till en halv procent var. Att det här är ett problem på många sätt är uppenbart, och en social plattform som nu fått nog är Twitter, som nu vill bringa lite reda i emoji-utbudet. 

Samma som på desktop

De olika Androidversionerna bjuder nämligen på olika uppsättningar emoji-symboler, något som ställer till det ordentligt för användarna och skapar en del missförstånd. Vissa användare ser helt enkelt fel symboler. Därför väljer Twitter nu att införa sina egna så kallade ”twemoji”-symboler, som ersätter lokala emojis på Android-telefoner så fort man använder appen. Det går helt enkelt inte att välja några andra symboler än Twitters egen standarduppsättning. Det handlar om exakt samma uppsättnings symboler som Twitter erbjuder för desktopversionen av sin tjänst. 

Källa