Twitters advokater har vaknat

Twitter hotar stämma Meta för Threads

Lanseringen av Instagram Threads har på bara några timmar gett tjänsten miljontals användare, men har också ådragit sig uppmärksamhet från Twitter.

Publicerad Uppdaterad

Instagram lanserade sin nya meddelandetjänst Threads i 100 länder, och tack vare integrationen med befintliga Instagram rakade antalet användare i höjden. Detta inte minst eftersom Instagram-användare kan logga in med sina befintliga konton och därmed direkt följa samma konton som på Instagram. Enligt meddelanden från Mark Zuckerberg låg antalet användare på 5 miljoner efter 4 timmar, 10 miljoner efter 7 timmar, och 30 miljoner efter ett dygn.

Twitters jurister reagerar

I mångt och mycket är Threads väldigt likt Twitter både i funktion och design, och med möjligheten att skriva inlägg med upp till 500 tecken och möjligheten att publicera både bilder och videor. Allt detta sammantaget har fått Twitters att vakna, och enligt publikationen Semafor hotar man nu att stämma Meta som ligger bakom Instagram och Threads.

Det är en av Twitters jurister, Alex Spiro, som i ett brev till Mark Zuckerberg anklagar Meta för att systematiskt ha stulit både affärshemligheter och immateriell egendom, samt att man har anställt tidigare Twitter-anställda för att skapa en kopia tjänsten.

Metas kommunikationschef Andy Stone har sagt till Semafor att Twitters anklagelser är grundlösa.

"Ingen i Threads ingenjörsteam är en tidigare Twitter-anställd - det är bara inte en sak", sa han.

Även Elon Musk har kommenterat det hela i en tweet där han skriver att "konkurrens är bra, fusk är det inte."