Begränsade sökningar och en trolig återkomst

Twitter kan planera en återkomst för Fleets

Twitter fortsätter att hoppa fram och tillbaka med snabba beslut, och ett av de senaste påhitten kan vara att återintroducera Fleets.

Publicerad Uppdaterad

En av de senaste förändringarna hos Twitter har varit att begränsa sökfunktioner till användare som är inloggade. Tidigare kunde även användare utan Twitter-konto söka efter tweets på det sociala nätverket, men från och med denna vecka har Twitter begränsat sökningar till användare som är inloggade på det sociala nätverket. Användare som surfar till webbplatsen utan att vara inloggade kommer nu att se några föreslagna tweets (inklusive några från Elon Musk), men inte längre någon sökfunktion. Det gäller även länkningar till sökresultat på Twitter.

En annan funktion som kan vara på väg tillbaka är den som kallas Twitter Fleets som lanserades 2020 och då härmade liknande funktioner på Snapchat och Instagram. Där kunde användare lägga ut korta meddelanden, foton och videor som sedan försvann efter 24 timmar. Fleets blev dock ingen framgång utan försvann året efter. Nu har Musk i ett inlägg gett indikationer på att Fleets kan komma tillbaka, men inte på samma sätt som förra gången.

Källa