1
1
https://www.mobil.se/nyheter/twitter-varningar-vid-delningar-om-du-inte-tankt-efter-fore
569272
Nyheter
falskt
Har du verkligen läst?

Twitter ska varna vid delningar om du inte tänkt efter före

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/twittervarning.jpg?itok=NgIaG_g2', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/twittervarning.jpg?itok=hXSEqo0D', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/twittervarning.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Ny funktion ska få användare att sluta dela sådant de inte har läst.

De senaste månaderna har Twitter testat en funktion som varnar användare som delar artiklar de inte har läst. Eftersom Twitter är nöjda med hur testperioden har gått, kommer nu företaget att släppa funktionen till alla användare.

Funktionen bygger på att det dyker upp en varning om en användare försöker dela en artikel som publicerats utan att först ha öppnat artikeln i Twitter, och därmed inte heller läst artikeln. Användaren måste sedan bekräfta om artikeln ändå ska delas eller om man vill avbryta delningen.

Enligt Twitter visade testperioden att artiklar öppnades (och förhoppningsvis även lästes) 40 procent oftare efter att varningen visats. Antalet personer som började läsa artiklar redan innan de villa dela dem ökade med 33 procent. Det förekom även att användare inte delade något efter att ha läst en artikel.

Det är inte sagt exakt när funktionen kommer att släppas, men enligt Twitter kommer det att ske "snart".

Ämnen