Skräddarsydda för tal

Tydligare konversationer med nya Sennheiser-lurar

Sennheiser lanserar nya lurar som är anpassade för konversationer.

Publicerad Uppdaterad

Att föra ett samtal i bullriga miljöer eller om man har en alternativ ljuduppfattning, det kan vara utmanande. Nu lanserar tillverkaren Sennheiser de nya lurarna Conversation Clear Plus som innehåller funktioner för att göra det lättare att tydligt höra tal även i bullriga eller högljudda miljöer.

Conversation Clear Plus ser ut som i stort sett vilka trådlösa lurar som helst, men innehåller funktioner som är anpassade för att främst hantera tal. Dessa inkluderar bland annat vad man kallar Sennheiser Automatic Scene Detection som använder de inbyggda mikrofonerna för att analysera omgivningen och automatiskt anpassa ljudnivåer efter detta. De kan även använda funktionen Conversation Clear Plus som kan bearbeta tal för att göra det tydligare och lättare att uppfatta för användaren, oavsett om det handlar om telefonsamtal eller när man talar med någon öga mot öga.

Lurarna har även mer traditionella funktioner som aktiv brusreducering samt det omvända där omgivningens ljud släpps igenom gör att göra det enklare att uppfatta var som händer runt användaren. Användaren kan även skapa egna profiler och därmed anpassa ljudbearbetningen beroende på omständigheter.

Sennheiser Conversation Clear Plus kommer att börja säljas den 20 januari med en rekommenderad prislapp på 849 euro.