Ny musiktjänst till Stockholm

Uber och Spotify låter dig tonsätta taxiresan

Med nya samarbetet får resenärerna bestämma musiken direkt från sin app.

Publicerad Uppdaterad

På fredag sjösätter Uber och Spotify ett nytt samarbete, vilket de i ett pressmeddelande beskriver som “den ultimata rese- och lyssningsupplevelsen”. Tjänsten går ut på att Ios-användande Uber-kunder som även har ett Spotify Premium-konto kan koppla detta till sin Uber-app, beställa en resa, och därefter bestämma musiken som spelas under resans gång.
– Vi är två teknikpositiva företag som vågar prova saker även om det är något som ingen annan gjort tidigare, säger Robin Reznik, vd på Uber i Sverige, till Mobilbusiness.

Antingen lyssnar man – via Uber-appen – på egna låtlistor, några av de speciellt framtgna “Uber-låtlistorna” eller – via Spotify-appen – vilka låtar som helst från Spotifys katalog.

Vad är anledningen att ni gör det - klagomål på chaufförers dåliga musiksmak?
– Haha nej, vi må ställa hårda kvalitetskrav på tjänsten men musiksmak är något som vi alltid har lämnat öppet. Vi strävar alltid efter att ge våra kunder en ännu mer skräddarsydd upplevelse. Nu blir resan till och med anpassad till deras personliga musikpreferenser. Det känns roligt!

Tjänsten lanseras till en början i tio städer, varav Stockholm är en. Efterhand ska tjänsten rullas ut globalt, i resten av de städer där Uber verkar. Till premiären vankas såväl åkturer med artister som live-musiksessioner
– Vi har fullt sjå med att planera fredagens tillställning med artister och livesessioner. Håll utkik efter mer detaljer de kommande dagarna, säger Robin Reznik

Finns det inte en risk att passagerare som åker ihop var och en börjar försöka styra över vilka låtar som spelas?
– Den som bokat färden sitter på ”fjärrkontrollen”. De andra får helt enkelt bete sig, precis som hemma i soffan, föklarar Robin Reznik.

Även Android-användare kommer kunna ta del av tjänsten, dock med ett något begränsat utbud av funktioner.