Annons

Kan spolas med högtryckstvätt

Ulefone bekräftar Ulefone Armor X7 – både tålig och billig

Kinesiska Ulefone har profilerat sig inom tåliga mobiler och lanserar nu ytterligare en, denna gång lite billigare.

Publicerad Uppdaterad

Ulefone Armor X7 släpps med Android 10 från start men är trots det en relativt billig telefon, särskilt då för att även vara tålig. 4000 mAh batteri hör också till fördelarna. Telefonen säljs ännu inte i Sverige, men från återförsäljaren E-Ville får vi på Mobil veta att telefonen ska komma in den 17 mars och att prislappen blir 1399 kr. 

För detta får man en telefon med visserligen rätt begränsad prestanda, men ändå en hel del egenskaper som den delar med dyrare telefoner från samma tillverkare. Den är skyddad enligt IP68/IP69K vilket innebär att den inte bara kan badas med utan även spolas med en högtryckstvätt. Dessutom har den som sagt Adroid 10, den har stöd för NFC och Google Pay, här finns fingeravtryckssensor och ansiktsigenkänning för att låsa upp telefonen och du har en särskild knapp du kan välja själv vad den ska starta för funktion. 

Lagring och minne ser ut att vara en flaskhals. De interna 16 GB för just lagring räcker inte särskilt långt och arbetsminnet är på 2 GB. Systemchippet som vi hittar i telefonen, Mediatek MT6761 sitter även i till exempel Huawei Y6 2019 som kostar ungefär lika mycket som Ulefone Armor X7.