Gränsen tycks vara nådd

Undersökning: Få vill betala mer än 8 000 för Iphone 8

Inte värd 1 000 dollar, enligt en undersökning genomförd av Barclays.

Om ryktet stämmer om att Iphone 8 kommer att bli den första av Apples telefoner någonsin att spränga 1 000-dollarsvallen, så kommer konsumenterna att backa. Åtminstone om man får tro en färsk undersökning som Barclays har genomfört.

Publicerad Uppdaterad

Bara 11 procent av de tillfrågade i en undersökning som Barclays låtit genomföra säger sig vara villiga att betala 1 000 dollar (motsvarande drygt 8 100 kronor) för Iphone 8. Därmed skulle Apple kunna få problem, om de rykten om en dylik prissättning som florerat, stämmer. Uppgifter om prislappar på uppåt 1 200 och 1 400 dollar har till och med förekommit.

Aningen bättre bland Apple-frälsta

Om man begränsar urvalet i undersökningen till att enbart omfatta de användare som redan idag har en Iphone, så blir siffran något bättre, men fortfarande nedslående. Av dem är det nämligen 18 procent som säger sig vara villiga att lägga 1 000 dollar på jubileumsversionen av telefonen. Vad ett pris på 1 000 dollar kan komma att motsvara i Sverige är oklart, men sannolikt skulle det röra sig om 10 000 kronor. Apples produkter är vanligen avsevärt dyrare i Sverige än i USA. 

Källa