Hjälper dig koppla bort arbetet

Unicef-app larmar när du jobbar istället för att leka

Nya appen Unicef Playtimer ska hjälpa föräldrar att koppla bort jobbet när de umgås med sina barn.

Publicerad Uppdaterad

Smarta mobiltelefoner gör vår arbetsvardag enklare på många vis. Men många upplever också att det har blivit betydligt svårare att koppla bort jobbet och ägna tid åt sina nära och kära när hen alltid går att nå via mejl eller telefon.

Nu hoppas Unicef att den nya appen Playtimer ska göra det lättare för vuxna umgås med sina barn - utan att låta sig störas av arbete.

Appen, som än så länge bara är släppt till Ios, använder en inläsning av barnets ansikte för att låsa telefon. 

Om den vuxne sedan rör vid luren efter att den har låsts, börjar ett larm ljuda. Det enda sättet att tysta telefonen är att verifierar att barnet är i närheten med ansiktsigenkänning.

En ny Unicef-undersökning som genomförts i Sverige visar att så att många som 8 av 10 föräldrar (81 procent) med barn i åldern 0-12 brukar få jobbsamtal och/eller ta emot jobbrelaterad e-post efter ordinarie arbetstids.
– Vi ser att gränsen mellan arbete och fritid har blivit diffus. Att arbetsgivare behöver titta extra noggrant på hur hemmajobb påverkar barnens situation står klart, skriver Lotta Linden, Chef företagssamarbeten på UNICEF Sverige, i ett pressmeddelande.

Källa