Google storstädar

Uppdatering av gränssnittet till Wear OS på gång inom kort

Den som har en nyare smartwatch som kör Wear OS har en välkommen uppdatering av gränssnittet att se fram emot inom kort.

Publicerad Uppdaterad

Googles operativsystem för smartwatch-enheter, Wear OS, står i begrepp att få ett rejält (och onekligen välbehövligt ) ansiktslyft. Framför allt har man rumsterat om ordentligt när det gäller svepgester. Med uppdateringen kommer man till exempel  inte längre att byta utseende på urtavlan genom att svepa vänster eller höger. I stället kommer man till höger att få ett nytt flöde av information via AI-assistenten Google Assistant, medan man vid en vänsterswajp kommer direkt till träningsringarna i Google Fit. Den som vill byta urtavla får istället trycka länge på urtavlan. 

Tätare notifieringar

Google har dessutom sett till att man vid svep uppåt har fått tillbaka den något tätare presentationen av notifieringar på klockorna. I stället för att varje notifiering tar upp hela skärmytan, så ser man en lista där man kan välja vilken notifiering man vill titta närmare på. Svep nedåt leder till snabbinställningar. Trycker man in huvudknappen med ett vanligt tryck får man se samtliga appar och håller man den intryckt lite längre så startar man Google Assistants röststyrning. Vad den nya versionen av Wear OS kommer att få för versionsnummer är inte klart ännu, men den lär dykaupp någon gång under september månad. 

Källa