Bättre ljud och enklare byta mellan enheter

Uppdatering ger Airpods nya funktioner – smartare och med bioljud

Samtidigt som Apple lanserade nya versioner av bland annat Ios 14 berättade man även vad som är nästa steg för befintliga Airpods-modeller.

Publicerad Uppdaterad

Det var totalt fokus på mjukvara under Apples WWDC-event och då inkluderades även Airpods. En förbättrad funktion ska göra det enklare att växla mellan olika enheter samtidigt som du har Airpods i öronen. Tittar du på en film i Ipad och byter till datorn så ska till exempel ljudet från datorn direkt bli vad som hörs i hörlurarna. Samma sak om du använder datorn och det ringer på din Iphone. 

Ljudet i Airpods ska även med den nya mjukvaran kunna anpassas efter din individuella hörsel. Du ska få lyssna på olika klipp och välja vilket som låter bäst för att ljudet sedans ak kunna anpassas. Dessutom ska du få visuella varningar i din enhet när det är dags att ladda dina Airpods.

Mest nyheter för Airpods Pro

Alla Airpods får nya funktioner, men Airpods Pro är något utvalda. De får förutom de övriga nyheterna även möjligheten till surroundljud. Genom att simulera riktning på ljudet med hjälp av varierande frekvens ska Airpods Pro kunna ge dig ljud där du hör olika händelser låta från olika riktning i till exempel en film. Apple gör det genom att även konstant registrera hur du rör huvudet och din enhet så att ljudbilden ska vara konstant och inte vara beroende av hur du rör dig.