Rullas ut i Kina till en början

Uppdatering ger Huaweis P30 Pro Dual View-läge

Huawei ångar på med uppdateringar av sin nya topptelefon P30 Pro, och med en färsk uppdatering kommer nu det Dual View-läge för kameran som presenterades redan vid offentliggörandet av telefonen.

Publicerad Uppdaterad

Det är tyvärr bara användare i Kina som fått den senaste uppdateringen för Huaweis P30 Pro som ger tillgång till det så kallade Dual View-läget. Men resten av världen lär sannolikt följa inom kort. Det speciella inspelningsläget presenterades redan vid offentliggörandet av telefonen, och innebär att skärmen delas upp i två delar vid inspelningen, så att man på samma gång ser vad man spelar in både via huvudkameran och via zoomlinsen. Det går med andra ord att fånga två olika typer av klipp på samma gång.

Fler kameranyheter

Uppdateringen innehåller även en hel del andra kamerarelaterade nyheter. Bland annat så har man lagt till en funktion kallad Charming Portrait Mode som skapar snygga bilder med hjälp av oskärpa samt funktionen Huawei Vlog som med automatik skapar klipp med highlights och lägger till effekter . Dessutom innehåller uppdateringen en rad åtgärder som förbättrar säkerheten. 

Källa