Låser upp 5G i svenska näten

Uppdatering nu gör Samsung S20-serien redo för 5G hos Telia och Tele2

Telia och Tele2 nämnde båda Samsung S20-serien när de nyligen lanserade sina respektive 5G-nät, men det är först nu telefonerna kan ansluta till nätet.

Publicerad Uppdaterad

Mobil har tidigare rapporterat om att Samsung arbetat på en programuppdatering till S20-serien. Den ska aktivera 5G på telefonerna och det fick vi veta redan när de lanserades, att det skulle krävas en mjukvaruuppdatering för att telefonerna skulle kunna använda 5G. Både Tele2 och Telia pushade särskilt när S20-serien började säljas om att de som då köpte telefonen kunde göra det med ett abonnemang där 5G ingick.

Rullas ut nu

Den uppdateringen som aktiverar 5G och gör det möjligt för S20 5G, S20 Plus och S20 Ultra att ansluta till Telias och Tele2:s respektive 5G-nät i Sverige rullas nu ut. Utrullningen inleds idag och kommer att pågå i en vecka. Har du inte fått den ännu är det alltså bara att vänta, eller att manuellt söka efter tillgängliga uppdateringar i telefonen.

Uppdateringen som släpps nu gäller för abonnenter hos Telia och Tele2 och släpps efter att Samsung tillsammans med respektive operatör säkerställt funktionen. Fler uppdateringar anpassade för fler operatörer kommer att ske allt eftersom.