Bekräftas med text och tal

Uppdatering släppt: Nu får Fitbit Google Assistant

Det var redan i november förra året som Fitbit aviserade att Google Assistant skulle komma till deras smarta klockor, men nu är uppdateringen faktiskt på väg.

Publicerad Uppdaterad

Det är uppdateringen till Fitbit OS 5.2 som nu är på väg till smartklockorna Fitbit Sense och till Fitbit Versa 3. Uppdateringen innebär att de båda klockorna får stöd för Google Assistant på svenska. Det här innebär att du till exempel kan be klockan ställa ett alarm eller fråga den hur du sovit och få svar eller bekräftelse i form av ett ljudmeddelande och i textform. Att få svaret uppläst är dock valfritt och går att stänga av.

Uppdateringen innehåller även andra uppdateringar. I Versa 3 kan du tack vare uppdateringen se din uppmätta blodsyrehalt direkt i Idag-vyn och inte som tidigare bara via den speciella urtavlan för mätning av SpO2. Vidare innehåller uppdateringen möjlighet att enklare växla mellan urtavlor, flera motiverande effekter när du lyckas nå dina hälsomål och varning när din puls stiger eller sjunker från det normala.

Uppdateringen till Sense och Versa 3 heter alltså OS 5.2 och har börjat rullas ut så att den ska vara alla användare av klockorna tillhanda inom de närmsta veckorna.