Annons

Android 6.0 Marshmallow

Uppgift: Sony Xperia Z5 får ännu bättre batteritid

En del har undrat hur Sonys Stamina-läge går ihop men Android 6.0:s eget strömsparläge Doze. Utmärkt, om man får tro en twittrare.

Publicerad Uppdaterad

Sony lovar i sina Xperia Z-mobiler en batteritid på två dagar vid normal användning. detta uppnår man bland annat tack vare ett så kallat stamina-läge, som drar ner på appars aktivitet när de inte används.

Samtidigt har Google med Android 6.0 Marshmallow infört en egen strömsparfunktion, kallad Doze, som analyserar hur appar fungerar och skickar dem i viloläge när de inte används. Från vad vi sett av Android 6.0 är denna funktion rysligt effektiv.

Google ställer i sina användarvillkor kravet att tillverkarna inte får ändra i eller ta bort Doze-funktionen, och detta har förstås väckt frågor om Sonys Stamina-läge riskerar att få stryka på foten för att den berör samma funktioner som Doze.

Om man får tro twittraren Ricciolo behöver vi inte oroa oss. Enligt hen får åtminstone Z5-serien ännu bättre Stamina-läge med Android 6.0, vilket tyder på att Doze-läget och Staminaläget fungerar fint tillsammans för att ytterligare förbättra batteritiden.

Sony har inte angett någon tidsplan för när man tänker börja uppdatera sina mobiler till Android 6.0, men en betaversion har gått ut till ett antal Z3-användare.

Källa