Snart på gång

Uppgifter: Airpods 3 lånar design från Airpod Pro

De kommande Airpods 3 kommer sannolikt att låna en del design från den dyrare Aiprod Pro-modellen.

Publicerad Uppdaterad

Rykten kring Apples nästa generation av true wireless-hörlurar har dykt upp här och där ett tag. Nu har information om de så kallade Airpods 3, rapporterats från bland annat en Bloombergjournalist och analytikern Ming-Chi Kuo. 

De uppdaterade hörlurarna ska lanseras under det första halvåret 2021 och de nyligen läckta bilderna gör att vi kan få en aning om hur de kommer att se ut. Enligt bilderna verkar de låna ganska mycket design från de dyrare AirPods Pro. Bland annat kan man fästa ett par gummipluttar som gör att hörluren går att stoppa in i örat och ger bättre isolering mot ljud utifrån. 

Den lilla pinnen på hörluren är också mindre än vad den varit tidigare, vilket är ett lånat drag från Pro-modellen. Även den svarta sensorpanelen är lånad från den dyrare varianten. Airpods 3 kommer också att ha den så kallade Spatial audio-funktionen som ger ett surroundljud baserat på spårning av huvudets rörelser. De kommer dock inte att ha aktiv brusreducering eller omgivningsljud, alltså där ljud utifrån tas upp och tillåts höras över ljudet som spelas upp i hörlurarna. 

Laddningsfodralet ska fungera med trådlös laddning men ha en något lägre kapacitet än de dyrare Airpods Pro.

De ska som sagt lanseras under första halvåret i år och priset sägs hamna på runt 150 dollar, vilket kan översättas till runt 1200 kronor. Apple väntas även inom kort lansera sina prylspårningsbrickor Airtags.

Källa