LCD kan fasas ut helt och hållet

Uppgifter: Alla Iphone-modeller får OLED-skärmar redan 2019

Flera uppgifter pekar på att Apple står i begrepp att fasa ut LCD som skärmteknologi för Iphone helt och hållet. Redan nästa år ska samtliga Iphone-enheter som släpps ha OLED-skärmar, enligt färska uppgifter.

Publicerad Uppdaterad

Inget är bekräftat, men Apple förväntas släppa tre Iphone-modeller i år. Två ska vara rustade med OLED-skärmar och en tredje budgetmodell på 6,1 tum ska komma med LCD-skärm. Och budgetmodellen kan bli den sista Iphone som får LCD-skärm, om man får tro färska uppgifter från källor till sydkoreanska ET News. En Apple-representant ska enligt dem ha sagt att Apple redan bestämt att nästa års Iphone-enheter alla ska ha OLED-skärmar. Enligt uppgifterna ska Apple släppa tre telefoner även nästa år, men om fler varianter skulle vara aktuella så lämnar man öppet för att LCD möjligen skulle kunna leva kvar med en fjärde Iphone-modell. 

Tufft med leverantörer

Uppgifter om att Apple skulle vara på väg att gå över helt och hållet till OLED har cirkulerat även tidigare. Det som talar emot saken är att det kan bli tufft för Apple att hitta tillräckligt med leverantörer för att klara behovet av OLED-skärmar. I dagsläget är Samsung Apples enda OLED-leverantör, då den koreanska elektronikjätten tillverkar skärmarna till Iphone X. Apple har dock gjort stora investeringar i LG Displays OLED-produktion, vilket möjligen kan hjälpa till att säkra tillgången på sikt. Japan Display som idag levererar LCD-skärmar till Apples övriga Iphone-modeller är också på gång med OLED-tillverkning. Det företaget förväntas dock inte vara på banan med den verksamheten förrän tidigast under 2019, och kanske hinner Apple vända sig till någon annan leverantör. 

Källa