Framför allt Iphone XR-försäljningen går trögare än väntat

Uppgifter: Apple minskar beställningar på alla nya Iphone-enheter

Apple har enligt källor till Wall Street Journal skurit ned på produktionen av samtliga tre Iphone-modeller som man släppt under hösten i år. Anledningen ska vara en mindre efterfrågan än väntat.

Publicerad Uppdaterad

Det har surrat rykten om saken tidigare, inte minst då flera av Apples leverantörer och underleverantörer skvallrat om minskad orderingång från ”en stor kund”. Och nu hävdar dessutom källor till Wall Street Journal att Apple har skurit ned på beställningarna av samtliga de Iphone-modeller som lanserats under hösten, det vill säga Iphone XS, Iphone XS Max och Iphone XR. Det är förstås ett lägre konsumentintresse än väntat som ska ligga bakom beslutet, samtidigt som det blivit svårare för Apple att göra rimliga prognoser när man nu släppt fler och mer diversifierade telefoner på samma gång än vad man tidigare gjort. 

Låg i luften

Att efterfrågan skulle vara mindre än väntat har det funnits tecken på tidigare, och framför allt Apples egen sänkta prognos inför julhandeln var en tydlig indikation på att saker inte gått riktigt som planerat för it-jätten. Det är framför allt Iphone XR som har haft det svårt att nå upp till de mål som man från början satt upp. Iphone XS och XS Max släpptes redan i september medan XR-modellen gjorde sin debut i butiker i oktober. Apple har så här långt avböjt att kommentera uppgifterna från Wall Street Journal. 

Källa