Liknande Swish

Uppgifter: Apple Pay kan växa till privatbetalningar

Teknikjätten siktar på att bygga ut Apple Pay till att även omfatta betalningar mellan privatpersoner, skriver Wall Street Journal.

Publicerad Uppdaterad

Enligt tidningen pågår det just nu förhandlingar mellan Apple och flera storbanker i USA. Tanken med den nya tjänsten är att privatpersoner ska kunna skicka pengar till vänner, familjemedlemmar och andra.

I Sverige har Swish, som erbjuder en liknande tjänst, blivit enormt populärt. I USA har marknaden för mobila betaltjänster hårdnat på den sista tiden, och flera stora aktörer har lanserat olika lösningar. Bland annat har PayPal sin tjänst Venmo, och sedan i mars kan amerikaner även göra betalningar direkt i Messenger-appen från Facebook.

Wall Street Journal skriver att Apple för samtal med U.S. Bancorp, Well Fargo och J.P. Morgan Chase, bland annat. Enligt de planer för finns i nuläget kommer Apple inte ta något betalt från bankerna för att hantera betalningarna från person. Detta upplägg skiljer sig från avtalen med Apple Pay, där bankerna betalar en avgift för varje köp.

Tidningens källor hävdar dock att Apple även överväger möjligheten att istället inleda ett samarbete med den befintliga tjänsten ClearXChange, som använder checkonton eller transaktionskonton för att skicka pengar via en epost-adress eller ett telefonnummer.

Källa