Ska ha ändrat sig i sista stund

Uppgifter: AT&T drar sig ur samarbete med Huawei

Den amerikanska teleoperatören AT&T har enligt uppgifter till Wall Street Journal dragit sig ur ett sedan tidigare planerat samarbete med kinesiska Huawei. Samarbetet skulle ha offentliggjorts i samband med CES-mässan i Las Vegas den här veckan, men AT&T ska ha valt att hoppa av i sista stund.

Publicerad Uppdaterad

Tanken var att AT&T skulle sälja den kinesiska telekomjätten Huaweis telefoner i USA. Men av den saken blir det inget, åtminstone om man får tro källor till Wall Street Journal. Det är oklart exakt varför uppgörelsen ska ha spruckit, men det offentliggörande som planerats i samband med CES-mässan ska hur som helst ha ställts in. 

Har ingen stor partner i USA

Huaweis telefoner finns förvisso att köpa i flera amerikanska butiker och även på nätet, men Huawei har i dagsläget inte något samarbete med någon stor amerikansk operatör, något som förstås är oerhört viktigt om man vill försöka etablera sig på allvar i USA. Enligt uppgifter ska Huawei ha planerat att lansera sin nya topptelefon Mate 10 Pro i USA med hjälp av AT&T. 

Huawei har nu bekräftat att man inte kommer att sälja Mate 10 Pro via någon operatör när den lanseras i USA, men man kommenterar förstås inte huruvida man haft ett avtal på gång som spruckit.

Källa