Inget ont som inte för någonting gott med sig

Uppgifter: Förseningen innebär att Mate X får bättre specifikationer

Att Huaweis böjbara smartphone Mate X blir försenad innebär även att man hinner uppgradera telefonen med lite nyare komponenter.

Publicerad Uppdaterad

Vi skulle ju alla gå omkring med böjbara telefoner och surfplattesurfa och mobiltelefona oss om vartannat hela dagarna vid det här laget. Men så blev det som bekant inte. Det började med att ett flertal testexemplar av Samsungs Galaxy Fold visade sig ha skärmproblem, något som ledde till att man valde att skjuta fram lanseringen av hårdvaran. Och då hakade Huawei på med sin Mate X, en telefon som faktiskt ser mer lovande ut än Galaxy Fold. Ingen av telefonerna har ännu släppts. Samsung har uppgivit att Galaxy Fold ska lanseras i september, men Huawei väljer – möjligen en aning förvånande – att vänta lite till med Mate X. Enligt färska uppgifter så lär telefonen dröja till åtminstone november. Men det finns ju faktiskt fördelar även med förseningar, och om man får tro de uppgifter som nu kommer från källor till sajten Neowin så ska Mate X få en ganska hygglig uppgradering på komponentsidan som en följd av förseningen. 

Får Kirin 990-chipp

Den ursprungliga versionen av Mate X skulle få samma processor som telefonen Mate 20 Pro, det vill säga Huaweis Kirin 980-chipp. Dessutom skulle den vara rustad med en kamera med tre linser. Men i och med förseningen så ska man nu istället ha valt att förse telefonen med det nya och fortfarande icke offentliggjorda Kirin 990-chippet som är byggt med 7-nanometersteknologi. Man ska dessutom ha valt att förse Mate X med samma kamerauppsättning som P30 Pro. Förändringarna skulle i viss mån också kunna förklara den andra förseningen av Mate X, snarare än att vara ett resultat av dem. Nu återstår det att se om Mate X verkligen dyker upp i november, eller om vi får vänta ännu längre. 

Källa