Idén om att bli störst på smartphones omprövas

Uppgifter: Foxconn har skurit ned på produktionen av Huaweitelefoner

Anonyma källor med insyn i saken uppger att tillverkningsjätten Foxconn ska ha minskat produktionen av Huaweitelefoner, till följd av den amerikanska svartlistningen av det kinesiska bolaget.

Publicerad Uppdaterad

Det är South China Morning Post som uppger att Foxconn – en av världens ledande tillverkningspartners för smartphones (om än mest känd för att tillverka Apples Iphone) – nu har stängt ned ett antal produktionslinor där man tillverkar Huaweitelefoner. Beslutet ska ha tagits efter att Huawei minskat sina beställningar av nya telefoner. Om uppgifterna är korrekta så är det tvivelsutan en första indikation på att den amerikanska svartlistningen av Huawei nu har börjat få effekter på företagets försäljning. Uppgifterna har varken bekräftats eller dementerats av vare sig Foxconn eller Huawei. 

Kan bli tufft att bli världsetta

Det Huaweiägda varumärket Honors ordförande Zhao Ming har i samband med en pressträff i Shanghai antytt att Huawei nu omprövar de tidigare ambitionerna att bli störst i världen på smartphones under nästa år, något som skulle kräva att man passerar Samsung i antal sålda telefoner. ”Som den nya situationen ser ut, så är det för tidigt att säga om vi kommer att klara den målsättningen” säger Zhao, enligt SCMP. Foxconn anställde tidigare i år mängder av ny personal för att klara den stora efterfrågan på Huaweitelefoner, en satsning som med facit i hand ser mycket osäker ut. 

Källa