https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-google-hade-pixelklockor-pa-gang-men-slopade-planerna
567573
Nyheter
Kunde kanske ha fått fart på Wear OS

Uppgifter: Google hade Pixelklockor på gång men slopade planerna

Google har ett operativsystem för smarta klockor, men man tillverkar inga smarta klockor. Det ska dock ha funnits planer på saken, som sedermera skrotats.

Nej, Google är ju förvisso inte primärt någon stor hårdvarutillverkare. Men man har sina Pixeltelefoner och man har dessutom ett eget operativsystem för smarta klockor. Att tillverka egna smartklockor vore med andra ord allt annat än långsökt för den amerikanska techjätten. Och nu kommer uppgifter om att man faktiskt varit riktigt nära att lansera sina egna produkter i segmentet.

Det var 2016 som Google hade planerat att släppa ett antal smartklockor under varumärket Pixel. Detta i samband med det höstevent där Pixeltelefonerna presenterades. Men enligt källor till affärspublikationen Business Insider så ska Googles hårdvaruchef Rick Osterloh ha valt att stoppa lanseringen i sista stunden. Det fanns enligt källorna flera skäl till det hela, men det främsta var att Osterloh ville se ett mer enhetligt designspråk när det gäller företagets hårdvara. De aktuella klockorna ska ha varit designade mer i stil med Googles tidigare Nexus-enheter än i stil med de nya Pixeltelefonerna. Dessutom så ska det har förekommit en del tekniska problem, inte minst i synkroniseringen med Pixeltelefonerna.

En tidigare anställd konstaterar att ”det inte fungerade jättebra” och hävdar att Osterloh inte ville släppa någonting som riskerade att försämra Googles rykte på hårdvarusidan. Allt sammantaget ledde till att projektet lades ned. Enligt uppgifterna så ska någon Pixelklocka inte vara aktuell i samband med årets Pixel-event heller.