Utmanare till Echo Show kan bli verklighet

Uppgifter: Google Home-enhet med skärm på gång

Enligt källor med insyn i saken ska Google ha ytterligare en ny version av sin AI-högtalare Google Home på gång, den här gången med en inbyggd skärm.

Publicerad Uppdaterad

Nej, det blev ingen Google Home-enhet med inbyggd skärm när Google bjöd in till hårdvarulansering i början av månaden. Detta trots att flera förhandsuppgifter gjort gällande att det skulle bli aktuellt. Men möjligen finns en förklaring till att ryktena om en dylik enhet tog sådan fart inför eventet, nämligen att den faktiskt är på gång, men ännu inte är färdig för lansering. Det hävdar i alla fall källor med insyn i Googles planer. Enligt dem har den nya enheten kodnamnet Quartz och är rustad med en skärm enligt samma princip som Amazons motsvarighet Echo Home. 

Stoppade Youtube på Echo Home

En annan faktor som skulle kunna vara en indikation på att Google faktiskt har en skärmförsedd AI-högtalare på gång är att man för en månad sedan ströp åtkomsten till Youtube på Amazons Echo Home. Google hävdade att man inte kunde garantera kvalitén på enheten, men möjligen var det en förevändning för att få behålla ett av sina största trumfkort exklusivt för en egen enhet. Hur det är med den saken lär vi kanske aldrig få veta. Det finns i dagsläget inga uppgifter om när den nya Google Home-enheten kan tänkas släppas. Här i Sverige vore vi glada om en enda AI-högtalare kunde släppas, oavsett modell. 

Källa