https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-google-planerar-budgetmobil-och-smartklocka
566584
Nyheter
2019 blir rena hårdvarufesten i Mountain View

Uppgifter: Google planerar budgetmobil och smartklocka

Google Pixel 3 XL Foto: Engadget
Google kommer att släppa nya Pixeltelefoner i år. Det vet vi. Men en uppdatering av de två nu klassiska modellerna Pixel och Pixel XL är långt ifrån allt som står på agendan. Enligt uppgifter från källor i Asien, så ska 2019 bli osedvanligt hårdvaruspäckat. Bland annat så påstås Google ha en budgetmobil och en smartklocka på gång.

Googlehårdvara och Sverige är inte den roligaste kombinationen. Med några få undantag så har Google nämligen valt att inte släppa sina produkter här, och det är högst oklart om den saken skulle vara på väg att förändras inom överslådlig tid. Men att man producerar allt mer hårdvara råder det inget tvivel om. Och mer ska det bli. Det är affärspublikationen Nikkei Asian Review som hävdar att Google har mängder av konsumentelektronik på gång under 2019, utöver uppdaterade versioner av flaggskeppstelefonerna Pixel och Pixel XL. En av produkterna ska vara en budgetversion av Pixel 3, som enligt källorna bland annat ska vara billigare än Apples Iphone XR. 

Första smartklockan

Redan under hösten cirkulerade rykten om att Google skulle släppa en smartklocka också, något som dock aldrig blev verklighet under det gångna året. Men i år ska det vara dags för en smartklocka under namnet Pixel, hävdar källorna bakom uppgifterna. Det vore naturligtvis ingen långsökt idé om Google ville producera en klocka för sitt eget operativsystem Wear OS, som i dagsläget faktiskt bara körs på 12 procent av alla smarta klockor som säljs. En ny version av AI-högtalaren Google Home ska också vara planerad, en produktkategori som vi åtminstone fått ta del av här på blågul mark. Vårens upplaga av utvecklarkonferensen I/O kan möjligen bringa lite mer klarhet i vad som stämmer och vad som är struntprat.