Går i graven efter sju år

Uppgifter: Google Play Music läggs ned – ersätts av Youtube Remix

Google Play Music kan vara på väg att gå i graven och ersättas av den nya streamingtjänsten Youtube Remix. Det hävdar källor med insyn i saken.

Publicerad Uppdaterad

Google Play Music är Googles motsvarighet till Spotify och Apple Music och har inte varit någon dundersuccé under de sju år som tjänsten funnits på marknaden. Och nu kan tjänstens saga vara på väg att ta slut helt och hållet. Men det innebär inte att Google drar sig ur streamingmarknaden. I stället ska man fokusera helt och hållet på den nya streamingtjänsten Youtube Remix. Det hävdar källor med insyn i saken som sajten Droidlife talat med. 

Ska ske senare i år

Enligt uppgifterna ska Google planera att lägga ned Play Music framåt årsskiftet och användarna ska då slussas över till Youtube Remix, en tjänst som från början skulle ha lanserats redan i mars, men som av någon anledning blivit försenad. Det är ingen jätteskräll om uppgifterna visar sig stämma. Google har ju redan tidigare bekräftat att produktteamen för Google Play Music och Youtube Music ska slås samman, och att erbjuda två liknande tjänster vore förstås en aning märkligt. En unik detalj med just Google Play Music, och som ändå lockat en del användare till tjänsten, är att man kan lagra sina egna musikfiler i molnet tillsammans med musiken som tjänsten erbjuder. Huruvida man behåller den delen av tjänsten är oklart. 

Källa