Ingen lansering i september

Uppgifter: Huaweis Mate X skjuts upp på nytt – släpps inte före november

När Samsungs Galaxy Fold blev försenad valde även Huawei att vänta med sin utmanare Mate X. Men trots att Galaxy Fold nu kommer att släppas i september, så väljer Huawei att skjuta fram lanseringen av Mate X ytterligare.

Publicerad Uppdaterad

Om inget oförutsett inträffar – vilket det hittills faktiskt gjort flera gånger om när det gäller telefoner med böjbara skärmar – så blir Samsung först med att släppa en kommersiell produkt i segmentet. Detta då man utlovat en lansering av sin Galaxy Fold i september, en telefon som försenats kraftigt under fiaskodoftande omständigheter, då skärmarna på ett antal testexemplar som skickades ut till recensenter i våras visade sig gå sönder oerhört lätt. Och när Samsung valde att vänta med lanseringen av Galaxy Fold så valde även Huawei att vänta med sin produkt på temat, telefonen Mate X.

Det är oklart vad som föranledde att Huawei följde Samsungs exempel. Möjligen hade man liknande problem med sin egen produkt, eller så var man rädda för att drabbas av liknande problem och valde att granska telefonmodellen närmare. När Samsung nu lovat att släppa Galaxy Fold i september trodde nog de flesta av oss att Mate X också skulle bli aktuell för lansering i samma veva. Men icke, sa Nicke. 

Det är sajten Techradar som hävdar att man i samband med ett event på Huaweis högkvarter i kinesiska Shenzhen fått uppgifter om att telefonen inte är aktuell för någon lansering i september. Den kommer till och med sannolikt inte att släppas före november månad, ska talespersonen för företaget ha hävdat. Några närmare uppgifter om vad det här beror på har man dock inte fått. En ny version av Mate X ska ha visats upp som skiljer sig en aning från den som Huawei presenterade i juli. Bland annat ska den vara försedd med en ny låsknapp samt förbättringar av vikningsmekanismen. Huawei sägs även ha planer på en ny version av Mate X med fler skärmar, som ska släppas någon gång under nästa år. 

Källa