Annons

Håll koll på hälsan

Uppgifter i koden: Apple Watch får möjlighet att mäta blodets syresättning

En ny funktion som hittats i kodsnuttar för Ios 14 avslöjar kommande funktioner för Apple Watch.

Publicerad Uppdaterad

Har du en Appleklocka för att hålla koll på dina kroppsfunktioner? Då kan du snart lägga till ytterligare en hälsokontroll som din klocka kan hjälpa dig med. 9to5mac har nämligen hittat en ny funktion i kodsnuttar från Ios 14 som ska kunna mäta din syresättning i blodet.

Blodets syresättning är viktigt för hälsan, framför allt för hjärt- och hjärnfunktionen. Sjunker den för lågt ökar risken för hjärtstillestånd och hjärnskador. Apple vill, tydligen, kunna hjälpa till här genom att ge den här funktionen till sin Apple Watch. Det är dock oklart om det kommer att krävas någon ny hårdvara eller om det endast är ny mjukvara som krävs. Det sägs att den ursprungliga Apple Watch ska kunna mäta blodets syresättning via pulsavläsaren men funktionen har aldrig utnyttjats. 

Apple håller även på att arbeta fram ett varningssystem som ska baseras på dessa funktioner och kunna varna om syresättningen blir för låg eller om pulsen är felaktig. 

Om dessa funktioner kommer att kräva ny hårdvara kommer vi antagligen inte att se dem förrän nästa generations Apple Watch dyker upp på marknaden.

Källa