Läckta specifikationer

Uppgifter i läckt faktablad: ”Ruggad” version av Galaxy S9 på gång

Ett faktablad om en så kallad Active-version av Samsungs Galaxy S9 har läckt ut och kan eventuellt ha avslöjat en kommande ”ruggad” variant av flaggskeppet.

Publicerad Uppdaterad

Källan bakom läckan kan ifrågasättas, då det handlar om en sajt som inte har något tidigare facit att luta sig mot. Således bör uppgifterna man nu publicerat tas med en nypa salt. Med det sagt så handlar det om ett faktablad med information om en ny Samsung-modell med beteckningen SM-G893, vilket skulle innebära att det handlar om en uppföljare till S8 Active (SM-G892) och S7 Active (SM-G891). Enligt uppgifterna på faktabladet så får telefonen en 5,8-tumsskärm, Snapdragon 845-chipp och 4 GB arbetsminne. 

Mycket kraftfullt batteri

Det framgår även av specifkationerna att enheten får ett förhållandevis kraftfullt batteri på hela 4 000 mAh, det vill säga 1 000 mAh mer än originalversionen av Galaxy S9. Enligt sajten Ready Tricks, som publicerat dokumentet, så ska Active-versionen få samma kamerauppsättning som originaltelefonen. När den ruggade S9:an kan tänkas se dagens ljus framgår inte av uppgifterna, men normalt sett brukar Samsung släppa en Active-version någon gång under andra halvåret. 

Källa