Annons

Sägs vilja undvika brist på komponenter

Uppgifter: LG blir Face ID-leverantör till Apple

Enligt uppgifter till den koreanska affärspublikationen The Investor så ska Apple ha tecknat avtal med LG om att leverera Face ID-komponenter till årets Iphone- och Ipad-enheter. Detta för att säkra tillgången på komponenter och undvika flaskhalsar av det slag som drabbade Iphone X-produktionen i höstas.

Publicerad Uppdaterad

Enligt uppgifterna till The Investor så ska Apple stå i begrepp att göra stora investeringar i LG:s verksamhet på området, så att företaget ska kunna få igång produktionen av komponenter för Face ID snarast möjligt. Samtidigt cirkulerar uppgifter om att LG har ansökt om tillstånd att bygga nya tillverkningsanläggningar för kameramoduler. Det framgår förvisso inte vilken typ av kameramoduler det handlar om, men det passar förstås som handen i handsken med ryktena om att man ska leverera Face ID-komponenter. 

Undviker flaskhalsar

Genom att investera i LG kan Apple primärt undvika flaskhalsar i produktionen av det slag som sades gäcka Iphone X-tillverkningen i höstas. Det hela blir förstås än mer viktigt om uppgifterna om att även årets Ipad-enheter får Face ID visar sig stämma. Eftersom det handlar om ännu obekräftade uppgifter bör de förstås tas med en rejäl nypa salt. 

Källa