0
0
https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-lg-kan-inte-leverera-tillr-ckligt-med-iphone-sk-rmar
565178
Nyheter
falskt
Tufft att hitta alternativ leverantör

Uppgifter: LG kan inte leverera tillräckligt med Iphone-skärmar

Apple har under en tid försökt hitta ytterligare en leverantör av OLED-skärmar till sina Iphone-modeller, något som skulle göra Apple mindre beroende av Samsung. Men enligt uppgifter från källor till Wall Street Journal så ska det se tufft ut på den fronten. Detta då LG Display inte sägs klara att tillgodose de behov som Apple har rent volymmässigt.

Det har förekommit en del varningar från bland annat analytiker kring det faktum att Apple bara har en leverantör av OLED-skärmar till Iphone X, nämligen Samsung. Att vara i beroendeställning till en leverantör innebär förstås att vederbörande kontrollerar priset på komponenten. Och med två Iphone-modeller med OLED-skärmar på gång (åtminstone enligt förhandsuppgifterna) kan det förstås även bli svårt att få tag på tillräckligt många OLED-skärmar, om man inte har fler leverantörer. Således har Apple uppvaktat en del andra tillverkare, inte minst LG:s dotterbolag LG Display. 

LG klarar inte skivan

Men LG ska enligt uppgifter till Wall Street Journal ha stora problem med att klara den volym som Apple har behov av, detta till följd av diverse tillverkningsproblem som i sin tur gjort att man nu är kraftigt försenade. Exakt vilka problem det handlar om är oklart, men tidigare telefonskärmar från LG Display har brottats med en del problem. Dels fick LG:s egna flaggskepp V30 en del kritik för att OLED-skärmen var undermålig, dels har skärmarna på Googles Pixel 2 XL-telefoner – som tillverkas av LG – visat sig vara av gravt skiftande kvalitet. Det ska enligt källorna till WSJ därför råda delade meningar hos Apple kring huruvida LG Display verkligen kommer att klara uppdraget. Med tanke på att Iphone-produktionen sannolikt skulle behöva inledas inom bara ett fåtal månader, så brinner det onekligen i knutarna för Apple om uppgifterna stämmer.