1
1
https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-lg-saljer-sin-mobilverksamhet
569814
Nyheter
falskt
LG kan sluta med mobiler

Uppgifter: LG säljer sin mobilverksamhet

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/lg-rollable.jpg?itok=4R3QbBD5', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/lg-rollable.jpg?itok=i1oAglpk', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/lg-rollable.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Efter att ha haft många, ekonomiskt sett, tuffa år bakom sig verkar det nu som om LG har bestämt sig för att hoppa av mobilbranschen.

Efter att ha gått med förlust i många år verkar det som om LG har bestämt sig för att sälja av sin mobil-sektion. Det har pratats om att de hade bestämt sig för att antingen skära ner, sälja eller avveckla efter att dokument om detta läckt ut. En representant från LG har bekräftat att man håller alla dörrar öppna för den koreanska tidningen The Korea Herald. Ett uttalande som i sin tur kom efter att LG electronics VD Kwon Bong-seok hade meddelat personalen på avdelningen att de skulle få behålla sina jobb oavsett vad de beslutade. 

Den senaste utvecklingen är att Business Korea har rapporterat om att Vingroup, ett vietnamesiskt företagskonglomerat är intresserade av att köpa. Vingroup är redan, bland annat, den tredje största mobiltillverkaren i Vietnam efter Samsung och Oppo. Men de äger också företag i hotell, bygg och bilbranschen. De har också tillverkat LG's telefoner sedan 2018. Det sägs att Vingroup är intresserad av LG's marknadsandel i USA som uppgår till 12,9 procent. 

Fortsättningsvis rapporterar Business Korea att LG funderar på att sälja av sin mobilsektion del för del då att sälja allt på en gång skulle vara problematiskt. Nyheten om detta kommer strax efter det att LG gått ut och bekräftat att de kommer att lansera en mobil med rullbar skärm. 

Hur det hela slutar återstår att se.