Blir tillverkarens fjärde Android One-telefon

Uppgifter: Motorola One Vision presenteras inom kort

Motorola kan komma att visa upp en ny Android One-telefon kallad Motorola One Vision i samband med ett event i Brasilien den 15 maj.

Publicerad Uppdaterad

Android One är Google-vd:n Sundar Pichais skötebarn och lanserades 2014 som ett slags referensplattform för enklare telefoner som ska ha vissa egenskaper. Sedan dess har konceptet breddats och inkluderar numera även telefoner med mer prestanda och det tydligaste löftena är att Android One-telefoner har ett rent Android-gränssnitt utan oönskade extraprogram och är garanterade uppdateringar av Android i minst två år. Motorola är en av de tillverkare som anammat konceptet, och hittills har man släppt tre Android One-telefoner i form av Motorola One, One Power och Moto X4. En fjärde telefon kallad One Vision ser dock ut att göra de övriga tre sällskap inom kort. Det hävdar åtminstone den ofta välinformerade twittraren Sudanshu Ambhore, som nu publicerat bilder på både telefonen och något som ser ut som en officiell inbjudan till ett lanseringsevent i brasilianska Sao Paulo den 15 maj. 

Får processor från Samsung

Tidigare läckor har avslöjat att telefonen kommer att ha en 6,2-tumsskärm med bildförhållandet 21:9 och att den kommer att ha Samsungs Exynos 9610-chipp under skalet. I så fall blir det den första Motorolatelefonen som har en Samsungprocessor. Telefonen förväntas även få ett batteri på 3 500 mAh, 2 GB arbetsminne och 32 GB internt lagringsutrymme. Vad Motorola har tänkt att lägga sig på för prisnivå med telefonen är däremot oklart. 

Källa