USA först i sikte

Uppgifter om ett nytt, dyrare Spotify Premium-abonnemang på väg

Redan 2021 presenterade Spotify sitt kommande Spotify Hifi med högre ljudkvalitet, men ännu har tjänsten inte släppts. Nu ser det ut som att Hifi blir en del i ett nytt, dyrare Premium-abonnemang som även ska inkludera andra extrafunktioner.

Publicerad Uppdaterad

Det är obekräftade uppgifter till Bloomberg som gör gällande att Spotify förbereder ett “Super Premium”-abonnemang, ytterligare ett steg över det befintliga Premium-abonnemanget alltså, med ett paket som ska inkludera flera förbättringar. Utöver bättre ljudkvalitet så talas det om att abonnemanget ska inkludera ett visst antal ljudböcker som idag enbart går att köpa styckevis.

Spotify har avböjt att kommentera ryktena, men uppgifter till Bloomberg gör gällande att förändringen ska introduceras i oktober i USA för att senare släppas även i andra länder. Dessutom finns antydningar om att även befintliga Premium-abonnemanget kan få höjt pris, eftersom Spotifys VD Daniel Ek tidigare i år talat om att en prishöjning kan ske, med motiveringen att Spotify levererar mycket värde till användarna. Då sade han att prishöjningen ska ske när tiden är den rätta.