Fokus på mellansegmentet

Uppgifter om färre telefoner från HTC under 2018

Det kommer nya smartphone-modeller från taiwanesiska HTC även under nästa år. Däremot blir det avsevärt färre enheter än i år, åtminstone om man får tro källor till publikationen Digitimes.

Publicerad Uppdaterad

HTC har haft det oerhört tufft på smartphonemarknaden under de senaste åren. Recensionerna av produkterna är i regel fina, men konsumenterna är minst sagt måttligt intresserade och varumärket har blivit allt mer undanskuffat till förmån för andra tillverkare för varje år som gått. Att man minskar ned på antalet enheter man kommer att släppa under nästa år är därför inte direkt jätteförvånande.

Bara ett flaggskepp

Enligt källor ”inom industrin” som Digitimes talat med så kommer 2018 att bjuda på ett enda flaggskepp samt ett antal enheter i mellansegmentet. Först ut ska enligt uppgifterna en ny version av U11+ med lite enklare specifikationer vara. Det påstås att ett offentliggörande av enheten kommer att ske redan under CES-mässan i början av året. 2018 års flaggskepp sägs få namnet U12 och tros få Quad HD-skärm och Snapdragon 845-chipp. Eftersom det handlar om obekräftade och icke officiella uppgifter bör de förstås tas med en nypa salt. 

Källa