Brist och förserningar befaras

Uppgifter om låg produktions-takt för Iphone X

Iphone 8, Iphone X och Iphone 8 Plus? Det hävdar utvecklaren Steven Troughton-Smith att de kommande enheterna kommer att kallas, åtminstone.

Apple må offentliggöra sin flaggskeppstelefon Iphone X i kväll, men den som vill lägga vantarna på ett exemplar lär få det tufft intialt. Åtminstone om man får tro uppgifter som Apple-experten och analytikern Ming Chi-Kuo nu kommit med.

Publicerad Uppdaterad

Ming Chi-Kuo vid analysfirman KGI Securities är något av ett orakel när det gäller Apple-uppgifter. Kuo har en sällsynt förmåga att alltid vara korrekt informerad, då det mesta han säger har en kuslig tendens att stämma. Och enligt honom lär det bli svårt att få tag på ett exemplar av Apples nya Iphone X under lång tid. Telefonen ska nämligen produceras i oerhört låg takt. Uppgifterna gör gällande att det rör sig om färre än 10 000 exemplar av enheten om dagen, något som lär innebära en enorm brist initialt. Guldversionen av telefonen ska vara extra hårt drabbad av produktionsproblem – om än oklart vilken typ av produktionsproblem – och tillverkas i ännu färre exemplar, enligt Kuo. 

Offentliggörs ikväll

Att Apple kommer att presentera Iphone X (som i förhandssnacket kallats Iphone 8) under kvällens stora lanseringsevent råder det däremot inget större tvivel om. Enheten förväntas bland annat få en helt ny design, med ett fronstycke med näst intill kantfri skräm och utan hemknapp. Telefonen väntas dessutom komma med förhållandevis avancerade 3D-sensorer, som både ska kunna användas för augmented reality och för ansiktsscanning i 3D. Klockan 19 i kväll svensk tid drar Apples lanseringsevent igång. 

Källa