MWC inför hårdare regler kring Coronaviruset

Uppgifter: Samsung osäkra kring sin närvaro vid MWC

Foto: GSMA.

Samsung kan bli den fjärde tillverkaren som väljer att dra ner sin närvaro vid MWC.

Publicerad Uppdaterad

Redan nu har både LG och Ericsson bekräftat att de inte kommer att närvara vid mässan alls, samtidigt har också ZTE ställt in alla sina pressevent och kommer att ha en betydligt mindre närvaro vid mässan än vad som var tänkt från början. De kommer också att sätta sin personal i karantän före mässan för att garantera att inga som smittats får åka dit. Cnet meddelar att de fått rapporter om att många anställda på Samsungs huvudkontor i USA och Sydkorea som skulle ha åkt till mässan nu planerar att ställa in sina resor. Detta beror så klart på utbrottet av coronaviruset. Även vi på Mobil har fått signaler från Samsung om att man ser över alla sina åtaganden globalt med tanke på viruset. 

Mässan inför hårdare hälsokontroller

Mässarrangörerna har under helgen gått ut med information direkt till besökare där man redogör för flera nya regler. Besökare som kommer från den drabbade Hubai-provinsen i Kina kommer inte att släppas in på MWC och besökare som varit i Kina kommer krävas på bevis för att de har varit utanför Kina i minst 14 dagar innan MWC drar igång. Det här ska bevisas med hjälp av till exempel stämpel i passet. Dessutom kommer mässan att mäta besökarnas temperatur för att upptäcka de som drabbats av feber.

Dessa regler kompletterar de som man presenterat tidigare och som inkluderar bland annat informationsspridning, desinficering av montrar och ytor många rör vid samt och utökad dialog inom detta område med utställare och andra inblandade.

Samsung är en av de största tillverkarna som ställer ut på mässan och om de skulle dra sig ur eller minska ner sin närvaro kraftigt skulle det sannolikt vara ett hårt slag mot mässan. Än så länge verkar det som om de fortfarande kommer att ha en monter och närvaro, men beroende på coronavirusets utveckling och utbredning kan även det komma att förändras (man får gissa att det även gäller de flesta tillverkare). 

Deras planer för att lansera sin nästa toppmodell i S-serien imorgon den 11 februari ska dock inte ha påverkats av viruset. Läs mer om vad som förväntas från lanseringen.