Produktionen påstås vara igång

Uppgifter: Samsung planerar att släppa Mate X-liknande telefon

Enligt källor med insyn i Samsungs verksamhet så ska en helt ny böjbar telefon vara på gång. Och den ska vara designad i stil med Huaweis ännu osläppta Mate X.

Publicerad Uppdaterad

Det är källor till den koreanska publikationen The Investor som hävdar att Samsung står i begrepp att släppa ett helt gäng olika böjbara smartphones, något som det förekommit uppgifter om även tidigare. Men det är speciellt en av de påstådda telefonmodellerna som är extra intressant. Detta då den till skillnad från den uppskjutna telefonmodellen Galaxy F kommer att böjas utåt precis som Huaweis kommande Mate X. Dessutom hävdar källorna att telefonen kommer att släppas tidigare än just Mate X. Något lanseringsdatum ska dock inte vara bestämt ännu. 

Även en större telefon sägs vara planerad

Utöver den Mate X-liknande telefonen så ska Samsung även ha en lite större böjbar telefon enligt samma princip som Galaxy F (det vill säga att den böjs inåt) på gång. Den telefonen sägs även få stöd för Samsungs S-Pen, men ska inte vara aktuell för lansering förrän tidigt under nästa år. Samsung valde tidigare i år att skjuta upp lanseringen av Galaxy F till följd av problem med skärmarna på flera testexemplar av telefonen. Som en säkerhetsåtgärd valde Huawei att skjuta fram lanseringen av sin Mate X i samma veva, för att säkerställa att man inte drabbas av liknande problem. Inget av företagen har dock kommit med något nytt lanseringsdatum för sina böjbara telefoner ännu. Samsung har hävdat att man är redo ”snart” medan Huawei har sagt ”senast i september”. Vem som hinner först med vad återstår att se, och som alltid när det gäller obekräftade uppgifter så är en dos skepsis vettigt. 

Källa