Konkurrensen för tuff

Uppgifter: Samsung skrotar planer på AI-högtalare

För tuffa konkurrenter för Samsung?

Amazons dominans i AI-högtalarsegmentet har gjort att Samsung nu väljer att skrota sina planer på en Bixby-baserad AI-högtalare. Det hävdar källor till Korea Herald.

Publicerad Uppdaterad

I början av juli kom uppgifter om att Samsung hade en AI-högtalare av samma slag som exempelvis Amazons Echo eller Apples Homepod på gång, givetvis baserad på den egna AI-assistenten Bixby. Men efter att ha granskat möjligheterna i segmentet sägs nu Samsung ha förpassat idén till papperskorgen. Detta enligt en anonym källa till Korea Herald. Anledningen sägs vara att man inte ser några potentiella pengar i en sådan produkt. 

Växande segment

Samsungs påstådda hållning i sammanhanget tål dock att diskuteras. Enligt analysfirman Global Market Insights är AI-högtalare ett segment på konsumentelektronik-marknaden med enorm potential. Segmentet ska vara värt motsvarande 108 miljarder kronor fram till år 2024, hävdar man i en färsk rapport. Men Samsung sägs anse att Amazon helt enkelt har en alldeles för stark dominans med sin högtalare Echo i nuläget. Att jättar som Google och Apple också är på banan redan lär förstås inte ha stärkt sannolikheten för att Samsung hoppar på tåget.  

Källa