IFA 2016

Uppkopplat strykjärn (men varför?)

Laurastar slår på stort under IFA och lanserar världens första uppkopplade strykjärn. Och nej, vi hajar inte heller poängen.

Publicerad Uppdaterad

Har inte du alltid tyckt att strykning av tvätt är jättesvårt? Då skulle det ju vara bra om du hade någon som talade om för dig hur du stryker olika saker på bästa sätt (förutsatt att du inte redan upptäckt Youtube). Samtidigt vore det ju smidigt om det fanns något sätt att hålla koll på hur mycket vatten du har i strykjärnet (förutsatt att du inte redan vet hur du läser av den inbyggda mätaren som finns på typ alla strykjärn). Slutligen vore det väl hemskt trevligt om du kunde få ett kvitto på hur lång tid du lägger ner på att stryka dina kläder? Både för de enskilda sessionerna och totalt över strykjärnets livstid.

Även om vi lever i en tid där alla prylar vi äger ska inkluderas i The Internet of Things och Laurastar säkerligen har all rätt att hävda att de är först ut på marknaden när det kommer till uppkopplade strykjärn kan vi knappast påstå att vi är helt övertygade. De funktioner som erbjuds (plus en jättesnabb uppkoppling mot telefonen och tillhörande app!) känns knappast som något ovärderligt under strykning och inte direkt heller något som på något sätt skulle väga över vid val att ett nytt strykjärn.

Men de är i alla fall först… och hittills knäppast på mässan.