Beta men inte för alla

Utvalda får testa nästa Ios redan nu

Apple har öppnat betatestningen av nästa Ios för allmänheten, men det är inte alla som får vara med.

Publicerad Uppdaterad

De senaste åren har Apple släppt betaversioner av Ios enbart till registrerade utvecklare. Tanken har varit att de ska kunna testa sina apar med det nya systemets funktioner så att apparna är klara samtidigt som systemet släpps till allmänheten. Nu har man dock tänkt om och låter vanliga användare testa systemet, precis som man gjort med operativsystemet OS X Yosemite till datorer.

Allt som krävs för att man ska få vara med är att man anmäler sig, men till skillnad från betaprogrammet för OS X tycks urvalsprocessen för Ios vara lite hårdare. Apple har inte gått ut med någon officiell information kring hur det här fungerar, men i de frågor och svar som publiceras på beta-webbplatsen nämns Ios upprepade gånger. Imore rapporterar att det har skickats ut mejl till vissa av deras medlemmar som ingår i Apple Seed planen om att delta i betan. Det verkar alltså som att inte alla som anmäler sig får möjlighet att ladda ner Ios Beta. Om du anmäler dig och endast kommer till en sida med information om OS X är du inte utvald.

Skulle du däremot få tillgång till Ios 8.3 beta så finns där nya emojis, trådlös CarPlay och buggfixar för att nämna något. Det är dock värt att påpeka att detta handlar om en betaversion och att du därför inte bör installera det på en telefon du är beroende av och använder dagligen, eftersom många funktioner kan vara begränsade och buggiga.