https://www.mobil.se/nyheter/utvecklare-f-rhandsvisar-appar-f-r-apples-ar-kit
563887
Nyheter
En inblick i en nära förestående framtid

Utvecklare förhandsvisar appar för Apples AR Kit

The Walking Dead: Our World – en av många kommande AR-appar för Apples AR Kit som nu visats upp.
Ett antal utvecklare har nu visat upp kommande appar för Apples augmented reality-plattform AR Kit, som kommer att släppas när IOS 11 lanserats i skarp version. Och det ser helt klart lovande ut. Gränsen mellan smartphone och verklighet suddas ut allt mer.

Apple lanserade sin utvecklarplattform AR Kit i samband med presentationen av IOS 11 tidigare i år. Vi har hittills fått se glimtar av vad som komma skall på plattformen. Men nu har ett antal utvecklare vid ett runda bords-möte visat upp lite mer av de kommande AR-apparna. 

Ikea imponerar

Ikeas kommande AR-app har redan fått en hel del uppmärksamhet, men det är ändå imponerande att se appen användas för att placera ut virtuella versioner av företagets möbler i verkliga miljöer. När man placerat ut dem interagerar de med verkligheten som om de vore en riktigt del av den. Närmar man sig den virtuella soffan förändras dess storlek också på skärmen. 
Food Network har också visat upp en app som låter användaren duka fram deserter av olika slag på bordet och dekorera dem. Därefter kan man enkelt få receptet till dem. 

Pokémon-inspirarat

Även Giphy World har demonstrerat sin app, som gör det möjligt att placera ut GIF-animationer ovanpå den verkliga världen. Man kan förstås också dela med sig av resultatet till andra. En annan mycket instressant applikation är The Walking Dead: Our World, som i princip är ett zombie-actionspel med grafik som genereras ovanpå den miljö som spelaren befinner sig i för tillfället, inte helt ollkt fajtingscenerna i Pokémon Go. 

Annons