https://www.mobil.se/nyheter/v-der-och-pollenprognos-i-mobilen
286739
Nyheter

Väder och pollenprognos i mobilen

Tjänsterna finns på www.inpoc.se och även via SMHI:s hemsida www.smhi.se. Schibsted Telecom och SMHI erbjuder också en uppsättning vädertjänster till andra medier. Exempelvis kan tidningar komplettera sin vädersida med möjligheten för läsaren att följa vädret via SMS.

- Vilken tidning som helst ska kunna erbjuda sina läsare väderprognoser via mobiltelefonen. Tillsammans med SMHI ger vi alla svenska tidningar och webbsajter möjligheten att ha utmärkta mobila vädertjänster, säger Hördur Bender, VD för Schibsted Telecom och Inpoc.

Det går att prenumerera på lokala väderprognoser för flera orter och kuststräckor över hela Sverige. Prognosen för vädret på fastlandet uppdateras en gång per dygn och kustvädret två gånger.

Pollenprognoserna uppdateras en gång per dygn måndag till fredag. En av de största fördelarna med tjänsten är att prognoserna skickas automatiskt till beställaren när en uppdatering sker. Pollenprognoser finns för följande tolv områden: Blekinge, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Jönköping, Kronoberg, Malmö, Norrköping, Piteå, Stockholm, Umeå och Västervik.