Nya Nokiamobiler

"Vänta er något fantastiskt från oss"

HMD Global som gör Nokias smartphones tycker att vi ska ha höga förväntningar på deras lansering den 25 februari.

Publicerad Uppdaterad

Söndagen innan Mobile World Congress drog igång på allvar förra året lanserade HMD Global på allvar sina Nokia-smartphones. Sedan dess har man gjort ett imponerande jobb med att bygga upp en produktportfölj av modeller, men tyngdpunkten har legat på budgetsegmentet. Även Nokia 8 som lanserades i höstas med chipsetet Snapdragon 835 och högupplöst skärm hade mer drag av "prisvärd prestandamodell" än verklig toppmodell.

Nu går HMD Global ut med en tweet som verkar vara ämnad att höja våra förväntningar på årets presskonferens.

"Ber om ursäkt för radiotytnaden. Jag har varit superupptagen med att planera #MWC2018. Vänligen vänta er att det blir fantastiskt B-)" skriver han i sin tweet, och vi får anta att han menar att det är HMD Globals insats på mässan som ska bli fantastisk, och inte mässan i största allmänhet.

Om HMD Global bara lanserade uppdaterade versioner av sina mellanpristelefoner på mässan vore det ju därmed något av ett antiklimax, så vi kan nog räkna med något mer än så. Det mest sannolika är att man kommer att visa upp sin nya toppmodell Nokia 9, som nyligen dök upp hos den amerikanska myndighetn FCC. Vi vet än så länge inte särskilt mycket om Nokia 9, men rimligen lär den ha bättre kamera än Nokia 8, och kanske chipsetet Snapdragon 845. Det verkar också sannolikt att Nokia 9 inte blir den enda mobiltelefonen man lanserar.

Källa