Bildläcka påstås avslöja prototyp

Var ”Project V” en tidig Samsung-prototyp på en vikbar telefon?

Läckaren MMDJ_ har publicerat bilderna på Twitter.

Ett antal bilder som påstås föreställa en tidig vikbar telefon med dubbla skärmar från Samsung har nu fått spridning på nätet. Enligt obekräftade uppgifter handlar det om en prototyp som gick under kodnamnet ”Project V”.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har inte gjort någon hemlighet av att man har en vikbar smartphone med böjbar skärm under utveckling. Faktum är att man till och med sagt att man ska kunna visa upp någonting mer konkret redan i början av nästa år. Det ska handla om en enhet med böjbar skärm, något som innebär att det inte finns någon skarv mellan de båda skärmar som också ska kunna användas individuellt. Men Samsung kan ha haft liknande planer redan långt tidigare. Åtminstone om man får tro de bilder som nu dykt upp och som påstås föreställa en tidig variant på temat, som ska ha gått under kodnamnet ”Project V”. 

Påminner om ZTE:s Axon M

Telefonen på bilden för tankarna primärt till Galaxy S6, och utseendet på apparna på skärmen vittnar också om att det är ungefär under den eran som telefonen ska ha varit under utveckling. Således borde det rimligtvis handla om åren 2015 till 2016. Konceptet påminner inte så lite om ZTE:s Axon M, med två skärmar som kan skapa en större gemensam hemskärm i utfällt läge, dock med en rätt rejäl skarv på mitten. Enligt uppgifterna från läckaren MMDJ så ska allt arbete med enheten ha upphört och konceptet lagts ned helt och hållet. Huruvida bilderna är äkta är förstås omöjligt att avgöra, men att Samsung under den perioden 2015 – 2016 testade diverse spännande lösningar är allt annat än omöjligt, då man i den vevan genomled en period av mycket trög försäljning. 

Källa