Svenska barnmobilen Tinitell

Världens minsta mobil går i produktion

Det svenska projektet Tinitell med en minimal armbandsmobil för barn har nått sitt mål på Kickstarter, och ska nu gå i produktion.

Publicerad Uppdaterad

Tanken bakom Tinitell är en superenkel mobil för föräldrar som vill släppa sina barn ur sikte utan att behöva oroa sig. Mobilen sitter på ett armband och är enligt Tinitell världens minsta mobil, något vi inte har anledning att ifrågasätta.

Det svenska teamet bakom Tinitell har sökt pengar att finansiera produktionen via Kickstarter, och har efter en vecka nått sitt förhållandevis blygsamma mål på 100 000 dollar. Därför meddelar man nu att telefonen ska gå i produktion.

Tinitell är avsiktligt väldigt basal. Du kan ringa med den genom att säga namnet på den du vill ringa eller bläddra genom adressboken med volymknapparna. Du kan ta emot samtal. Och via en smartphone-app, där du sköter administrationen av telefonens adressbok med mera, kan du även få en gps-position på var telefonen befinner sig.

Enligt Tinitell har telefonen en timmes taltid och en veckas standbytid, och ska fungera överallt i världen där det finns GSM. Priset på telefonen ligger på 179 dollar (1160 kronor), men om du stödjer projektet via kickstarter kostar den 99 dollar (644 kronor).

Barn är den självklara målgruppen för Tinitell, men man ser också andra användningsområden. För den som vill ut och springa utan att ta med sig mobilen kan man vidarekoppla samtal till Tinitell, och man tänker sig även att folk som ska ut på vildmarksäventyr och inte vill riskera sin Smartphone kan vara intresserade. Telefonen har IP-klass 57, vilket betyder att den tål att översköljas med vatten och att lekas med i sandlådan, men inte ett dopp under vatten.

För den som är sugen på att förboka en Tinitell till det lägre priset lägger vi in den vanliga brasklappen att bara för att ett projekt når sitt finansieringsmål på Kickstarter betyder inte att det blir av, och du löper risk att bli av med dina pengar om projektet går i stöpet. Med detta sagt hittar du Tinitells kickstarterkampanj med mer information här.

Källa