Nu kan du fotografera värme

Värmekameran du kan använda med mobilen

Teledyne FLIR har släppt en fristående värmekamera som kan användas med mobilen.

Publicerad Uppdaterad

Det har länge funnits mobiltelefoner med inbyggd termisk kamera, även kallat FLIR (Forward-looking infrared) eller värmekamera, bland annat från tillverkaren CAT.

Nu lanserar dock företaget Teledyne FLIR en termisk kamera med namnet FLIR One Edge Pro, som är en värmekamera som kan anslutas trådlöst till exempelvis en mobil eller en surfplatta. Den lilla kameran kan antingen hållas i handen för att nå att filma trånga eller otillgängliga platser då bilden överförs trådlöst till mobilen, eller klämmas fast på mobilen och användas som en form av extra mobilkamera.

Kameran kombinerar VividIR och FLIR MSX (Multi-Spectral Dynamic Imaging) för att ta skarpa termiska bilder, för att sedan ladda upp dem till molnet där de kan redigeras, organiseras, lagras och delas. Bilderna har en upplösning på 160x120 pixel, och kan fotografera temperaturer från -20 grader upp till 120 grader, och från 0 grader upp till 400 grader.

Kameran kan användas tillsammans med Ios och Android och kommunikationen sker antingen via Bluetooth eller IEEE 802.11 a/b/g/n.

Priset ligger på 549 euro på företagets hemsida.

Källa