Tjuvstartade en vecka tidigt

Verizons kommersiella 5G-nät igång – blev först i världen

Sydkoreanska operatörer får se sig snuvade på konfekten. Det blev amerikanska Verizon som hann först med att lansera ett kommersiellt 5G-nät.

Publicerad Uppdaterad

”Verizons kunder blir de första som får kraften av 5G i sina händer” skriver Verizons svenske vd Hans Vestberg i ett pressmeddelande, efter att man nu blivit först i världen med att erbjuda sina kunder ett kommersiellt 5G-nät. Det är i delar av städerna Chicago och Minneapolis som näten och tjänsterna nu driftsatts. Verizon skulle inte ha driftsatt sitt 5G-nät förrän den 11 april, men valde att tjuvstarta en vecka tidigt. På så vis hann man också före de sydkoreanska operatörerna, som tidigare bedömts bli först med saken. 

Motorola-telefoner först ut

Verizons kunder kommer att erbjudas telefonmodellen Motorola Moto Z3 med en 5G-Moto Mod, men fler telefoner lär sannolikt dyka upp på marknaden inom en inte alltför avlägsen framtid. Så sent som igår kom uppgiften om att Samsung kommer att släppa 5G-versionen av sitt nya flaggskepp Galaxy S10 på den koreanska marknaden på fredag, och en internationell lansering av telefonmodellen lär förmodligen inte dröja särskilt länge. Verizonkunderna som väljer ett 5G-abonnemang kommer så klart att kopplas över på 4G när de befinner sig på platser där 5G inte finns. 

Källa