Plattor, hybrider och mobiler

Vi kollar in Asus nyheter

Asus Zenphone MWC 2014
Penna - Asus Zenphone MWC 2014
Asus Zenphone MWC 2014
Asus Fonepad - MWC 2014
Asus Fonepad - MWC 2014
Asus Memo Pad 3G - MWC 2014
Asus Padone - MWC 2014
Asus Padone - MWC 2014
Asus Padone - MWC 2014

Asus visar upp CES-nyheterna som kommer att släppas i Sverige framåt sommaren nu under Mobile World Congress. Vi har kollat in dem.

Publicerad Uppdaterad

Storsatsningar, halvgalna projekt och uppdateringar kan sammanfatta Asus produktflora som vi kommer att få se mer av i Sverige under våren och sommaren. Fonepad uppdateras med 4G-stöd, men är i övrigt mer eller mindre samma enhet som förra året. Samma sak gäller med budgetplattan Memo Pad, som begåvas med 3G-stöd samtidigt som den behåller sin fina prislapp.

Bland nyheterna är givetvis Padfone mini mest intressant. Asus släpper två modeller i Sverige, en där själva telefonen är en fyratumsmodell och en 4,3-tummare. Plattan som telefonen dockas in i är sju tum i båda fallen och även om det inte finns något svenskt pris än lutar det åt en riktigt billig hybrid då de amerikanska priserna börjar på 250 dollar.

Känslan är därmed inte riktigt densamma som hos storebror Padfone, som alltid satsat på att köra högsta möjliga specifikationer. Därmed inte sagt att det är något dåligt. Plastkänslan är betydligt mindre än vad den är hos företagets egen  MeMO Pad HD 7, som får ses som deras billigaste historia. Bygget som sådant känns faktiskt snarare förvånansvärt bra sett till vad prislappen ligger på.

Nästa steg är Asus storsatsning på mobiler med Zenphone-serien. Namnet är en uppenbar lek med företagets ultrabooks i Zenbook-serien, men här rör det sig inte om premiumtelefoner, utan om lite billigare historier i fem storleksklasser. Specifikationerna går upp mellan fyra, fem och sextumsmodellen, men alla hålls ändå på en ganska låg prislapp. Asus själva hoppas på att fyratummaren kan nå den magiska tusenkronorsgränsen när den släpps i Sverige.

Trots budgetinriktningen känns lurarna oväntat välbyggda. Det är knappast i stil med Zenbookens aluminiumskal, utan snarare ganska välsnidade plastlurar. Telefonernas Intelprocessor är något av en ulv i fårakläder, då de brukar prestera oväntat bra för sin prisklass.